CGG Waas & Dender

Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg

Wat

Het 'COVERteam Oost-Vlaanderen' staat voor een ambulant cgg-aanbod naar personen met een verstandelijke beperking en bijkomende psychische problemen of psychiatrische stoornissen.

Doelgroep

Het COVERteam richt zich naar personen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Het wil hiernaast ook een meldpunt zijn voor alle organisaties en familieleden die betrokken zijn in het hulpverleningsproces van een jongere of volwassene met een verstandelijke beperking met psychische problemen.

Regio

Het COVERteam in CGG Waas & Dender is verantwoordelijk voor de regio Waas & Dender. Hiernaast zijn er nog teamleden werkzaam in RCGG Deinze-Eeklo-Gent en CGG Zuid-Oost-Vlaanderen.

Aanbod

1. Individuele begeleiding, ondersteuning en behandeling van personen met een lichte tot matige verstandelijke beperking.

2. Consulentenwerking: advies, beeldvorming en ondersteuning aan de omgeving van personen met een verstandelijke beperking die het gevoel heeft vastgelopen te zijn in het ondersteuningsproces. Doelstelling: door middel van het uitwisselen van kennis de draagkracht verhogen van de omgeving en beweging te brengen in de vastgelopen situatie.

Contact

CGG Waas & Dender
COVER-team
Antwerpse Steenweg 187, bus 1
9100 Sint-Niklaas
078 35 34 35
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.