CGG Waas & Dender

Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg

Wat

CGG Waas & Dender, CGG Zuid-Oost-Vlaanderen en RCGG Deinze-Gent-Eeklo hebben reeds enkele jaren een gezamenlijk ambulant aanbod naar personen met een verstandelijke handicap; het COVERteam. In CGG Waas & Dender staat een halftijdse medewerker in voor de behandeling en ondersteuning van personen met een verstandelijke beperking en hun omgeving.

Doelgroep

Het COVERteam richt zich naar personen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Het wil hiernaast ook een meldpunt zijn voor alle organisaties en familieleden die betrokken zijn in het hulpverleningsproces van een jongere of volwassene met een verstandelijke beperking met psychische problemen.

Aanbod

  1. Individuele begeleiding, ondersteuning en behandeling van personen met een lichte tot matige verstandelijke beperking.
  2. Caoching, ondersteuning en advies van collega CGG’s die werken met de doelgroep.
  3. Consulentenwerking: advies, beeldvorming en ondersteuning aan de omgeving van personen met een verstandelijke beperking die het gevoel heeft vastgelopen te zijn in het ondersteuningsproces. Doelstelling: door middel van het uitwisselen van kennis de draagkracht verhogen van de omgeving en beweging te brengen in de vastgelopen situatie.
  4. Cliënt-Overleg Dubbel Diagnose (CODD): Het Coverteam maakt in Oost-Vlaanderen deel uit van een provinciaal samenwerkingsverband waar GGZ en VAPH partners voor deze doelgroep samen rond de tafel zitten. Indien we te maken hebben met heel complexe zorgvragen, kunnen we die steeds ter bespreking voorleggen op het CliëntOverleg Dubbel Diagnose dat elke 6 weken doorgaat in PopovGGZ vzw. Indien u zich in een vastgelopen traject bevindt waarbij een bespreking met verschillende partners wenselijk is, kan u ons steeds contacteren.

Regio

Wat de individuele behandeling van mensen met een verstandelijke behandeling betreft, richten we ons naar de regio van ons eigen centrum. Hiernaast kunnen collega CGG’s rekenen op advies en ondersteuning indien ze nood hebben aan expertise in hun behandeltraject met iemand met een verstandelijke beperking.  De consulentenwerking van het COVERteam in CGG Waas & Dender is verantwoordelijk voor de regio Waas & Dender.

Contact

CGG Waas & Dender
COVER-team
Antwerpse Steenweg 187, bus 1
9100 Sint-Niklaas
078 35 34 35
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.