CGG Waas & Dender

Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg

PREVENTIE TABAK, ALCOHOL EN DRUGS (TAD)

Preventie Tabak, alcohol en drugs (TAD) is een deelwerking van CGG Waas en Dender die zich specifiek richt op het werken rond verslavingsproblemen (alcohol, medicatie, illegale drugs, gamen en gokken). De preventiewerking TAD tracht zowel individuen, organisaties als het beleid te informeren, te vormen en te coachen. Preventie TAD werkt op vraag en op maat van organisaties.

In het onderstaand overzicht vindt u alle trainingen die momenteel op het programma staan. Meer informatie omtrent een vorming vind je in de informatiefolder: klik hiervoor op de datum van de vorming.

Inschrijven voor een vorming van de preventiewerking TAD kan via de link bij de onderstaande informatie. In sommige gevallen (meerdaagse vorming) staat er meer informatie in de folder.

 

 SUÏCIDEPREVENTIE

De Suïcidepreventiewerking van de CGG kadert binnen het Vlaams Actieplan Suicidepreventie en heeft als doel het aantal zelfdodingen in Vlaanderen te verminderen. De suïcidepreventiewerking tracht zowel hulpverleners, organisaties als het beleid hierrond te informeren, te vormen en te coachen. De suïcidepreventiewerking wordt verzorgd door de Oost-Vlaamse medewerkers suïcidepreventiewerking van de CGG. De suïcidepreventiewerking werkt indien gewenst eveneens op vraag en maat van organisaties.

In het onderstaand overzicht vindt u alle trainingen die momenteel op het programma staan. Meer informatie omtrent een vorming vind je in de informatiefolder: klik hiervoor op de datum van de vorming.

Inschrijven voor een vorming van de suïcidepreventiewerking kan via het volgen van de link naast de vorming

 

Vorming suïcidepreventie voor ouderenzorg

Depressie en/of suïcidaliteit is een zwaar onderschat probleem bij ouderen. Het risico op suïcide stijgt nochtans naargelang de leeftijd.

In 2018 organiseren de Oost-Vlaamse Logo's, de suïcidepreventiewerking en de ouderenteams van de Oost-Vlaamse Centra Geestelijke Gezondheid opnieuw een open aanbod deskundigheidsbevordering suïcidepreventie voor hulpverleners uit de ouderenzorg.

Naast de basisvorming suïcidepreventie (epidemiologie, signalen, risico- en beschermende factoren, risico-inschatting, gesprekstechnieken, doorverwijzing en nabestaanden), komen ook volgende thema's aan bod:

  • geestelijke gezondheidsbevordering bij ouderen
  • depressie en dementie
  • casussen
  • gesprekstechnische tips bij ouderen
  • eenzaamheid bij ouderen
  • rouw bij ouderen

Deze vorming wordt gegeven door Logo-stafmedewerkers, suïcidepreventiewerkers en ouderentherapeuten van de Centra Geestelijke Gezondheidszorg en is bedoeld voor iedereen werkzaam in de ouderenzorg (woon- en zorgcentra, thuiszorg, dienstencentra, …)

In 2018 gaat de vorming door op volgende data:

  • 27 november en 11 december 2018, LDC De Maretak Aalst

Deelname kost € 100 (drank en lunch inbegrepen).

Voor meer info over deze vorming kan u terecht bij Ine Vermeersch (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), inschrijven kan online door hier (vorming najaar 2018) te klikken .